Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Miloš Zeman oficiálne oznámil nevymenovanie Jana Lipavského za ministra zahraničia

.sita .svet

Prezident odôvodnil svoje rozhodnutie nízkou kvalifikáciou kandidáta či dištancovaným postojom k spolupráci V4 a Izraelu.

Miloš Zeman oficiálne oznámil nevymenovanie Jana Lipavského za ministra zahraničia AP Photo/Lisa Leutner, File

český prezident Miloš Zeman v piatok oficiálne oznámil, že nevymenuje Jana Lipavského z Českej pirátskej strany za ministra zahraničia. Okrem iného to odôvodnil jeho nízkou kvalifikáciou či dištancovaným postojom k spolupráci Vyšehradskej štvorky a k Izraelu. Vo vyhlásení zdôraznil, že ústava mu nedáva povinnosť akceptovať návrh, ktorý mu predložia. Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz.

Zeman vo svojom odôvodnení uviedol, že Lipavský, na rozdiel od ostatných kandidátov, „absolvoval len bakalárske štúdium a podľa týždenníka Euro jeho záverečná bakalárska práca bola hodnotená najhoršou možnou známkou“. Prezident tiež mieni, že jeho postoj k Vyšehradskej spolupráci a k vzťahu s Izraelom je v rozpore s pripravovaným programovým vyhlásením novej vlády.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite