Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľský premiér Morawiecki zvažuje zvolanie mimoriadnych rokovaní NATO o kríze na hranici s Bieloruskom

.sita .svet

Poľský premiér Mateusz Morawiecki uviedol, že s kolegami z Litvy a Lotyšska diskutuje, či zvolať rozhovory na základe článku 4 Severoatlantickej zmluvy. Ten umožňuje ktorémukoľvek členovi obrannej aliancie požiadať o konzultácie, pokiaľ považuje za ohrozené svoju územnú celistvosť, nezávislosť, alebo bezpečnosť.

Poľský premiér Morawiecki zvažuje zvolanie mimoriadnych rokovaní NATO o kríze na hranici s Bieloruskom SITA/Olivier Hoslet, Pool Photo via AP

poľsko, Litva a Lotyšsko v reakcii na vyhrotenú migračnú krízu na svojich hraniciach s Bieloruskom zvažujú zvolanie mimoriadnych rokovaní Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO). Uviedol to v nedeľu premiér Mateusz Morawiecki. Ako dodal, so svojimi kolegami z pobaltských krajín diskutuje, či rokovania zvolať na základe článku 4 Severoatlantickej zmluvy. Ten umožňuje ktorémukoľvek členovi obrannej aliancie požiadať o konzultácie, pokiaľ považuje za ohrozené svoju územnú celistvosť, nezávislosť, alebo bezpečnosť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite