Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ruskí lekári povolili prevoz Navaľného do Nemecka, stane sa tak ešte v piatok

.redakcia .svet

Ruskí lekári povolili v piatok popoludní prevoz kritika Kremľa Alexeja Navaľného z nemocnice v ruskom meste Omsk, kde je od štvrtka hospitalizovaný z dôvodu možnej otravy, do nemocnice Charité v nemeckom hlavnom meste Berlín. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na ruských zdravotníckych predstaviteľov.

Ruskí lekári povolili prevoz Navaľného do Nemecka, stane sa tak ešte v piatok Pavel Golovkin/AP/SITA Podľa svojej hovorkyne Kiry Jarmyšovej bol Navaľnyj pravdepodobne otrávený neznámou toxickou látkou, ktorá bola pridaná do šálky čaju.

zástupca primára jednotky intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Omsku Anatolij Kaliničenko uviedol, že prevoz Navaľného je už možný, keďže jeho stav sa stabilizoval a bude transportovaný počas piatka.

„Nie sme proti jeho prevozu do inej nemocnice. Nestane sa to okamžite, stane sa to dnes,“ dodal Kaliničenko, ktorého citovala agentúra TASS.

Nemecko vyslalo v piatok ráno do ruského mesta Omsk záchranárske lietadlo, ktoré malo Navaľného vyzdvihnúť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite