Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko je najväčším zdrojom prípadov koronavírusu dovezených do Číny

.redakcia .svet

Rusko sa po tom, ako bolo z neho do Číny zavlečených už 409 prípadov ochorenia COVID-19, stalo pre Peking najväčším zahraničným zdrojom nákazy.

Rusko je najväčším zdrojom prípadov koronavírusu dovezených do Číny Mark Schiefelbein/AP/SITA 9. apríl 2020 Peking, Čína: Obyvatelia Pekingu počas svojej cesty do práce. V snahe zabrániť ďalšiemu šíreniu nákazy koronavírusom nosa počas cestovania metrom a inou mestskou dopravou rúška.

čínski občania, ktorí sa v Rusku momentálne nachádzajú, by sa preto podľa čínskeho denníka Global Times nemali vracať späť do vlasti. V utorok o tom informovala agentúra Reuters. 

„Rusko je najnovším príkladom zlyhania pri kontrole zavlečených prípadov (nákazy) a malo by poslúžiť ako varovanie pre ostatných,“ uviedli Global Times. Štátny denník dodal, že „Číňania sledovali, ako sa Rusko stáva veľmi postihnutou krajinou,“ a Peking by mal preto prísnymi opatreniami zabrániť importu nových prípadov nákazy na územie Číny.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite