Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Británia: Muž s mečom útočil na ľudí na predmestí Londýna

.tasr .svet

So zraneniami bolo hospitalizovaných päť osôb.

Británia: Muž s mečom útočil na ľudí na predmestí Londýna sita/Jordan Pettitt/PA via AP

muž zaútočil s mečom na ľudí na severovýchodnom predmestí Londýna. Uviedla to v utorok miestna polícia, ktorá podozrivého zadržala. So zraneniami bolo hospitalizovaných päť osôb, píše TASR na základe správy agentúry AFP a britskej stanice BBC.

Polícia bola zalarmovaná krátko pred 7.00 h miestneho času (8.00 h SELČ).. Dostala hlásenie, že na predmestí Hainault narazilo vozidlo do domu a pobodaných bolo niekoľko osôb. „V tejto chvíli máme informácie, že podozrivý pokračoval v útoku na ďalších ľudí a dvoch policajtov,“ informovala polícia vo vyhlásení. „Očakávame aktuálne informácie o stave zranených,“ dodala.

Podľa polície incident zrejme nesúvisí s terorizmom. Zadržaný bol 36-ročný muž a polícia uviedla, že ďalšie informácie poskytne neskôr, akonáhle to bude možné.

Britský minister vnútra James Cleverly uviedol, že o incidente je „pravidelne informovaný“. V príspevku na sociálnej sieti poďakoval polícii a záchranárom a požiadal verejnosť, aby nezverejňovala zábery z incidentu na internete.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite