Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

OSN odsúdila najnovšie útoky ruskej armády na Ukrajinu

.tasr .svet

Rusko v piatok skoro ráno zaútočilo raketami a dronmi na viaceré ukrajinské mestá vrátane Kyjeva.

OSN odsúdila najnovšie útoky ruskej armády na Ukrajinu SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky Kyjev, 29 12. 2023

koordinátorka humanitárnej pomoci OSN pre Ukrajinu Denise Brownová odsúdila piatkové ruské útoky na viaceré ukrajinské mestá, pri ktorých zahynulo najmenej desať ľudí a viac ako 70 utrpelo zranenia. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Brownová najnovšiu vlnu útokov označila za „ďalší neprijateľný príklad hroznej reality, ktorú Ukrajinci zažívajú a v dôsledku ktorej bol rok 2023 ďalším rokom obrovského utrpenia.“

Rusko v piatok skoro ráno zaútočilo raketami a dronmi na viaceré ukrajinské mestá vrátane Kyjeva. Ukrajinské úrady vydali varovania pred vzdušnými útokmi na celom území krajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociálnej sieti X uviedol, že Rusko počas noci vypálilo približne 110 rakiet, väčšinu z nich však ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila.

Štyri osoby prišli o život v meste Dnipro v Dnepropetrovskej oblasti v centrálnej časti Ukrajiny po ruských útokoch na pôrodnicu, obytné domy a nákupné stredisko, uviedol gubernátor tejto oblasti Serhij Lysak. Dodal, že ďalších takmer 15 ľudí utrpelo zranenia. Miestne úrady hlásili dve obete na životoch v Kyjeve, dve v Odese a po jednom mŕtvom v Charkove a Ľvove.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite