Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael súhlasil s krátkymi humanitárnymi prestávkami na severe Gazy

.tasr .svet

Informáciu dnes oznámil americký Biely dom.

Izrael súhlasil s krátkymi humanitárnymi prestávkami na severe Gazy sita/AP Photo/Hatem Moussa

izrael súhlasil so zavedením denných štvorhodinových „humanitárnych prestávok“ v bojoch na severe pásma Gazy. Oznámil to vo štvrtok Biely dom, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Americký prezident Joe Biden v pondelkovom telefonáte požiadal izraelského premiéra Benjamina Netanjahua o zavedenie každodenných humanitárnych prestávok.

Hovorca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť John Kirby povedal, že prvá humanitárna prestávka má byť oznámená vo štvrtok. Izraelčania sa podľa jeho slov zaviazali oznámiť každú štvorhodinovú prestávku v bojoch aspoň tri hodiny vopred. 

Biden novinárom povedal, že počas rokovaní o prepustení niektorých rukojemníkov zadržiavaných Hamasom žiadal Izraelčanov o „prestávku dlhšiu ako tri dni“. Vylúčil však možnosť všeobecného prímeria medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite