Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hovorca Talibanu hlási najmenej 2000 obetí zemetrasenia

.tasr .svet

Svetová zdravotnícka organizácia uviedla, že v 12 obciach v provincii Herát bolo úplne alebo čiastočne zničených viac než 600 domov.

Hovorca Talibanu hlási najmenej 2000 obetí zemetrasenia SITA/AP Photo/Ebrahim Nooroozi, File Po zemetrasení v Afganistane v júni 2022

počet obetí sobotňajšej série zemetrasení na západe Afganistanu sa zvýšil na najmenej 2000. Oznámil to v nedeľu hovorca vládnuceho hnutia Taliban. TASR správu prevzala z agentúr AP a DPA. Afganské úrady predtým informovali o najmenej 1000 obetiach.

Hovorca afganského ministerstva pre informácie a kultúru uviedol, že počet obetí zemetrasenia v provincii Herát je vyšší, než bol pôvodne hlásený. Počet zranených je podľa jeho slov takisto vysoký. Hovorca dodal, že približne šesť obcí bolo zničených a stovky civilistov zostali zasypané pod troskami.

Zemetrasenie so silou 6,3 zasiahlo v sobotu približne o 11.00 h miestneho času (8.30 h SELČ) oblasť v okolí mesta Herát na západe Afganistanu. Nasledovalo osem dotrasov. Úrady v sobotu hlásili viac než 120 mŕtvych a približne 1000 zranených. Dodali však, že očakávajú nárast počtu obetí.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite