Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Ankare sa odpálil samovražedný útočník

.sita .svet

Druhého z páchateľov zastrelila turecká polícia.

V Ankare sa odpálil samovražedný útočník sita/AP Photo/Ali Unal

samovražedný útočník odpálil výbušné zariadenie pri tureckom ministerstve vnútra v Ankare. Druhého útočníka zabila polícia pri prestrelke. Informoval o tom minister vnútra Ali Yerlikaya, podľa ktorého útočníci prišli na miesto v ľahkom úžitkovom vozidle. Minister uviedol, že dvaja policajti utrpeli ľahké zranenia.

Yerlikaya nepovedal, kto je za útokom, a nikto sa k nemu tiež zatiaľ neprihlásil. V minulosti v Turecku útočili kurdské a krajne ľavicové militantné skupiny ako aj extrémisti z Islamského štátu.

Na záberoch z bezpečnostných kamier je vidieť vozidlo pred ministerstvom, z ktorého vychádza muž a náhli sa ku vchodu budovy predtým, ako sa odpáli. Druhý muž ho nasleduje. Médiá zverejnili zábery tímov na mieste nešťastia a pri vozidle bolo vidno raketomet. Turecké úrady neskôr nariadili dočasnú cenzúru snímok z miesta činu.

Minister spravodlivosti Yılmaz Tunç oznámil, že incident začali vyšetrovať ako teroristický útok.

Útok sa odohral niekoľko hodín predtým, ako parlament zasadne po prvý raz po letných prázdninách.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite