Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hranicu medzi Maďarskom a Srbskom sa nedarí ochrániť, uviedla naša prezidentka

.sita .svet

Čaputová hovorila o migrácii s maďarskou prezidentkou Katalin Novákovou, keďže nelegálna migrácia nie je problémom len Slovenska, ale aj Maďarska a celej Európy.

Hranicu medzi Maďarskom a Srbskom sa nedarí ochrániť, uviedla naša prezidentka SITA/Tibor Rosta/MTI via AP

schengenskú hranicu medzi Maďarskom a Srbskom sa nedarí absolútne ochrániť či hermeticky uzavrieť. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová na brífingu po skončení samitu Iniciatívy Trojmoria v Bukurešti. 

Čaputová hovorila o migrácii s maďarskou prezidentkou Katalin Novákovou, keďže nelegálna migrácia nie je problémom len Slovenska, ale aj Maďarska a celej Európy. Prezidentku zaujímalo, či sa darí ochrániť schengenskú hranicu. 

Ako pripomenula, slovenskí policajti pomáhajú strážiť maďarsko-srbské hranice, no nedarí sa ich úplne ochrániť. „To je primárny problém, pretože je to brána pre vstup migrácie do celej EÚ," uviedla prezidentka a dodala, že sa maďarskej prezidentky pýtala aj na dôvod prepustenia prevádzačovi. „Vieme, že išlo o 1500 ľudí, ktorí zarábajú na prevážaní migrantov. 

Maďarská prezidentka spomenula ako hlavný dôvod prepustenia kapacitné dôvody, pokiaľ ide o väznice. Informovala som ju o krokoch slovenskej vlády, ktoré chce prijať. Je to spoločný problém, ktorý musíme riešiť spoločne, a to najmä ochranou vonkajšej schengenskej hranice," uzavrela prezidentka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite