Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tí, ktorí chcú mier, môžu dôverovať Trumpovi, vyhlásil Szijjártó

.tasr .svet

Je čas vzdať úctu našim priateľom v Bahrajne a Izraeli a prezidentovi Trumpovi, napísal maďarský minister zahraničných vecí.

Tí, ktorí chcú mier, môžu dôverovať Trumpovi, vyhlásil Szijjártó SITA/ Diana Černáková

tí, ktorí chcú mier, môžu bezpečne dôverovať americkému exprezidentovi Donaldovi Trumpovi, keďže po mnohých desaťročiach totálnych zlyhaní a neefektívnosti priniesli Abrahámske dohody opäť nádej na mier Blízky východ. Uviedol to v utorok na Facebooku šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Szijjártó pripomenul, že 15. septembra 2020 bol jediným európskym ministrom zahraničia v záhrade Bieleho domu, keď izraelský premiér Benjamin Netanjahu podpísal dohodu o normalizácii vzťahov Izraela s predstaviteľmi Spojených arabských emirátov (SAE) a Bahrajnu.

SAE boli prvou krajinou, ktorá súhlasila s nadviazaním úplných diplomatických vzťahov s Izraelom na základe tzv. Abrahámskych dohôd. Tie medzi oboma krajinami sprostredkoval vtedajší americký prezident Trump.

„Väčšina sveta vyjadrila svoje pochybnosti a výhrady, ale teraz sa dokázalo, že Abrahámske dohody fungujú,“ podčiarkol Szijjártó. Pripomenul, že Izrael v pondelok otvoril svoje veľvyslanectvo v Bahrajne, čo sa pred niekoľkými rokmi zdalo „dosť nepravdepodobné. “

„Je čas vzdať úctu našim priateľom v Bahrajne a Izraeli a prezidentovi Trumpovi. Dúfame, že s jeho mierotvornými schopnosťami môžeme počítať aj v budúcnosti, “ napísal maďarský minister zahraničných vecí.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite