Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: O Ivete a Dunaji

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Iveta a Dunaj sú dva nové slovenské televízne seriály, oba začali minulý týždeň ako dlho promované novoročné akvizície dvoch asi dominujúcich konkurenčných slovenských komerčných televízií a ja nesmierne rád konštatujem, že oba som si nielen pozrel (teda prvé epizódy), ale ani som ich neprepol priamo v procese (teda, kým išli), ba dokonca som ich neprepol ani počas reklamy: nech už je to na poriadku, ako to má byť.

.popcorn Juraja Malíčka: O Ivete a Dunaji

lebo, vieme, nedívať sa na komerčné televízie, kým vysielajú reklamu, je vlastne útok na ich existenciu a to si ja veru na tričko nevezmem. A tak som sa naozaj díval aj na reklamy a možno aj úspešne, lebo hoci si konkrétne žiadnu z tých reklám nepamätám, možno podprahovo zaúčinkovali, lebo som kúpil iný saponát, ako kupujeme zvyčajne.

Ale späť k seriálom, k Ivete a Dunaju. Prvý je o dievčine z Trebišova, druhý o obchodnom dome v Bratislave; určujúcou kvalitou prvého je írečitý východniarsky dialekt, druhého atraktívne historické vymedzenie; a najviac ma na nich bavilo, že v istej chvíli, neviem, kedy presne, som sa na ne prestal dívať zvrchu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite