Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ešte jedna spomienka na Krčméryho

.michal Oláh .stĺpčeky

Moja posledná vzácna fotografia Vladimíra Krčméryho v utečeneckom stanovom tábore v Kútoch približne spred mesiaca. Ešte v deň smrti tu pomáhal Sýrčanom na úteku.

Ešte jedna spomienka na Krčméryho NATÁLIA LOŽEKOVÁ / NATALIALOZEKOVA.SK

deň čo deň nám volával a zháňal zdravotníkov a sociálnych pracovníkov, aby sme mu šli pomôcť s ošetrovaním rán, testovaním na Covid 19 alebo rozdávaním liekov, oblečenia či potravín. Vždy vedel rýchlo zareagovať na akúkoľvek humanitárnu krízu vo svete. V tom je nenahraditeľný. Dnes sú to tri dni, čo nás predišiel do večnosti a ja prosím mladíka z Nazareta, aby spravil svoj najväčší zázrak, aký daroval svojmu priateľovi Lazarovi. 

Stále čakám, že mi neskoro večer zavolá: „Miško, poď som mnou v nedeľu do Kútov, budeš testovať a rozprávať sa utečencami. Napíšeme o tom článok. O ôsmej ráno prídi po mňa, pôjdeme spolu, nech si šoféri oddýchnu.“ Cestou sa pomodlime ruženec, dohodneme si stratégiu ďalšej pomoci a navštívime miestneho farára, ktorému „vnútime“ nejaké peniaze na polievku pre utečencov. 

Michal Oláh

Ešte dlho budem čakať na jeho pravidelný telefonát… Jedinou útechou je pre mňa myšlienka na citát z Matúšovho evanjelia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite