Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Thor – láska ako hrom aj česká romantika

.martin Papšo .kultúra .film

Parafrázujúc klasika – to, čo okolo seba vidíme, je láska iná, je to nenávisť. A preto radšej zájdime do kina, tam je tej ozajstnej lásky naozaj dosť. K ľudom aj zvieratám. A všetko v medziach slušnosti, žiadny Blaha preskakujúci ploty.

Filmy týždňa: Thor – láska ako hrom aj česká romantika PRESSFOTO CINEMART Chris Hemsworth v hlavnej úlohe novej marvelovky Thor: Láska a hrom. Film režíroval Taika Waititi a premiéru mal v roku 2022.

najprv podrobne preskúmame lásku svalnatého boha Thora k bývalej priateľke, iným bohom, ľudom aj svojmu kladivu. Potom nám v českej romantickej komédii pôjdu v láske príkladom roztomilí psíci. A uzavrieme to čistou detskou láskou k malému levíčaťu vo francúzskom dobrodružnom filme. Škoda, že v reálnom svete nefunguje to známe heslo „make love not war“.

film týždňa: Thor: Láska a hrom

Decká, nachystajte si pukance a nechajte si rozpovedať príbeh mocného boha hromu Thora Odinsona. Najprv to bol arogantný popudlivý fagan, z ktorého sa stal naozajstný hrdina, hodný svojho pôvodu aj kladiva (prvý diel). Potom sa trochu stratil v hlučnej trikovej zlátanine (dvojka). V trojke sa vrátil v skvelej forme, celý vysmiaty, ale nedokázal zabrániť skaze v podobe Ragnaroku. Zatiaľ v poslednom pokračovaní sa vrátila aj jeho bývalá priateľka Jane, aby mu pomohla zastaviť tajomného Gorra, ktorý by rád vyhubil všetkých bohov.

Aktuálneho Thora, podobne ako predošlý diel, režíroval Taika Waititi. Vtedy sa mu podaril skvelý mix humoru a dobrodružstva, očakávania boli teda vysoké. Ale tie často bývajú nepriateľom výsledného dojmu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite