Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.pohľad Veroniky Brunckovej: Ponuka, ktorá sa neodmieta

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Dopisujem stĺpček v momente, keď Igor Matovič ohlásil tlačovku s Borisom Kollárom na tému: Ponuka, ktorá sa neodmieta. Neviem o čom bude, no desí ma sama osebe.

.pohľad Veroniky Brunckovej: Ponuka, ktorá sa neodmieta FB/Veronika Bruncková

sme na sklonku humanitárnej katastrofy a kontaktujeme zdravotnícku pomoc zo zahraničia, a predsa u nás stále pokračuje necitlivá fraška o krčahoch vody a tajomných prekvapeniach. Máme lockdown, čo by sme, mimochodom, mohli poslovenčiť, aby tomuto slovu porozumel každý. Tak či onak, sme opäť izolovaní a mne sa to zdá ako zlý sen na kolotoči, ktorý nevieme zastaviť: Štát sa snaží riešiť krízu nedostatočnými obmedzeniami. 

Ľudia však štátu a jeho inštitúciám po zlyhaniach nedôverujú, takže ich nie sú ochotní dodržiavať. Polícia to nemá šancu kontrolovať, takže opatrenia sa hovoria, ale chlieb sa je a nič sa nedodržiava. Vláda sa spoločnosti bojí, a preto má na veľké zásahy, ako napríklad povinné očkovanie, sama sebou zviazané ruky. A toto všetko sa opakuje dookola.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite