Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pohľad Veroniky Brunckovej: Nepýtajme sa kedy, ale aké školy otvoríme

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

8:40, prvý zoom. Slovenčina. Prestávka. Rýchlo chytajú telefón a hrajú sa. Iní hľadajú ovládač na xbox. Mama ho skryla, lebo dnes po dlhých dňoch odišla do roboty. Tam však mení sústredenú prácu za prosíkavé telefonáty svojich detí aspoň o jednu hru.

Pohľad Veroniky Brunckovej: Nepýtajme sa kedy, ale aké školy otvoríme SITA/STU

toto je realita slovenských rodín už niekoľko mesiacov. Povedala by som tých privilegovaných z nás, ktorí majú na rýchly internet a možnosti riešiť prácu z domu. Tých, čo ráno nemusia chodiť do fabriky na dvanástky. Nemusia sa báť, že keď si zaplatia Wolt na obed pre deti, nebudú mať jedlo na zvyšok týždňa.

Občas sa pýtam, či sú rodičia a učitelia príliš ticho, keď ich vláda prehliada. Deti sem, deti tam. Otvoríme školy, neotvoríme školy. Akoby to bola brnkačka a nekonečná politická hra. Ale tí rodičia už naozaj nevládzu.

Bohužiaľ to hra nikdy nebola ani pre deti. A aj keď nahlas nestraším moje netere a synovca, vidím na nich, aká je absencia školy nebezpečná. Samozrejme, že stratili rutinu, bez krúžkov po škole zleniveli a mnohým veciam nerozumejú tak do hĺbky, ako by to rozobrali naživo s učiteľom. (V to možno len zbožne dúfam. Bojím sa, že len teraz vidím, ako na tom to vyučovanie je. Najmä keď na minulej hodine prebrali dejiny nášho územia od Veľkej Moravy až po rok 1989 za 20 minút.)

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite