Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.otázniky Antona Vydru: Človek udusený vo svojej betónovej škrupine sníva o praskline

.anton Vydra .stĺpčeky .otázniky Antona Vydru

Nedávno som rezal betón. Biely prach narastal všade okolo mňa, rinčanie diamantového kotúča, ktorý sa zahryzával kúsok po kúsku do tvrdej hmoty, bolo ostré a prenikavé. Hrubý betónový pancier vzdoroval do poslednej chvíle. Niekedy je to tak aj v živote.

Anton Vydra

vytvárame si okolo seba najprv len krehké škrupiny, no tie časom hrubnú, až sú nakoniec robustné a odolné ako ten betón. Človek je nimi doslova obohnaný ako masívnym valom a dostať sa k nemu je takmer nemožné. Je zaživa pochovaný vo vlastnej ochrannej maske a nijaký rozprávkový hrejivý prostriedok toto obrnenie nedokáže len tak roztaviť či obmäkčiť.

Keď sa potom takíto ľudia stretnú – hoci len na okamih alebo aj omnoho intímnejšie –, nebudú oproti sebe stáť skôr ako dve betónové sochy? Nie sú ako bloky kameňa, v hĺbke ktorých je ukryté čosi ľudské, no každý z nich si chráni svoje súkromie tak veľmi, že o ňom ten druhý vôbec nič nevie?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite