Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Rola Richarda Sulíka a Igora Matoviča

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Zakladajúci kongres strany Za ľudí je po vzniku PS/Spolu definitívnou bodkou za obdobím, keď reprezentantmi demokratickej politiky v parlamente boli iba Sulíkova SaS a Matovičovo OľaNO. V dobrom aj zlom.

Štefan Hríb

netreba hádam dlho zdôvodňovať, že za rozpad a ústup ponovembrovej pravice nesie najväčšiu zodpovednosť Dzurindova SDKÚ, teda reformná strana, ktorá najprv svojich partnerov neférovo oslabila, a potom sama pre vyprázdnenosť a korupciu zanikla. Tým sa vytvoril priestor nielen pre dlhoročnú dominanciu Smeru, ale aj pre SaS a OĽaNO ako jedinú alternatívu.

Bola to ťažká doba. Pri limitoch Richarda Sulíka a pri povahe Igora Matoviča to dokonca viedlo časť mienkotvorcov k blúzneniu o voliteľnosti Fica, tej bájnej záruke európskeho jadra. Bolo to voči SaS aj Matovičovi nefér, a bolo to nerozumné, ale nebyť vraždy dvoch mladých ľudí a následných odhalení skutočnej povahy aktuálnej moci, bolo by to tak dodnes. Hovorí to veľa o elite, ale hovorí to dosť aj o oboch opozičných politikoch.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite