Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Evy Lavríkovej: Intelektuálna lenivosť detí je symptóm

.eva Lavríková .stĺpčeky .za slušné slovensko

Tak sa začal školský rok. Agentúra Focus nám učiteľom hneď na úvod prichystala „preplesk“ v podobe prieskumu. Konšpiračné médiá údajne podľa učiteľov patria medzi tie najdôveryhodnejšie a neváhali by ich odporučiť svojim žiakom. Nie všetci, ale dostatočné množstvo, aby nás to vydesilo.

aj u nás sa už školský rok rozbehol. Teší ma, že sa žiaci na nás tešili. Možno nie všetci, ale nie zanedbateľné množstvo. Nemenej ma teší, že my učitelia sme sa tešili na žiakov. Že keď sme sa bavili o učebných plánoch a aktivitách na hodinách, boli to rozhovory plné nápadov a radosti z práce, ktorá napĺňa.

Výrazne menej ma však teší, že množstvo učiteľov zrejme podceňuje dôležitosť kritického myslenia, a ak aj priamo nepodlieha konšpiračným médiám, dostatočne nevníma ich nebezpečenstvo. Rada by som sa kolegov zastala, ale úprimne – sťažujú mi to. Verím, že sa im často nechce robiť navyše ani trochu, nie za tie platy. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite