Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Výrok Roberta Fica, učiteľský vkus a my

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

O čom vypovedá aktuálna správa, že veľká časť učiteľov odporúča žiakom čítať dve médiá vystrihnuté z mečiarizmu? A o čom výrok predsedu Smeru, podľa ktorého bol fašistický poslanec odsúdený za pravdu? O nich? Nie, o nás.

Štefan Hríb: Výrok Roberta Fica, učiteľský vkus a my Natália Ložeková / natalialozekova.sk

je samozrejme hrozné, že toľko učiteľov nevie rozlíšiť elementárnu pravdu od účelovej lži. A je to hlavne nebezpečné, pretože práve učiteľ je jednou z autorít študentov a jeho názor tak môže nadlho zdeformovať ich pohľad na svet. Kam vedie svet, v ktorom sa mladým ľuďom zlo verejne odporúča? 

Ale ešte predtým, než začneme zalamovať ruky nad zaostalým učiteľským stavom, položme si jednoduchú otázku: Kto spôsobil, že učiteľské povolanie nemá ani váhu, ani slušné ohodnotenie? Kto môže za to, že ak je dnes šikovný človek aspoň na pár rokov učiteľom, tak je to preto, že má silný charakter, a nie preto, že oňho tento štát stojí? A kto teda v skutočnosti spôsobil, že naše deti sú nehodnými pedagógmi posielané na fašistické, rasistické a nacionalistické chodníčky?

„Výrok predsedu Smeru aj mediálne odporúčania učiteľov podliezajú všetky latky a preto je zhrozenie namieste.“

Nespôsobili to učitelia, spôsobili sme to my.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite