Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hovoriť s Martinom Hubom

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Začalo sa leto, pre deti prázdniny, rozbiehajú sa dovolenky. A my sme sa rozhodli, že celý júl a august vám budeme prinášať veľké letné rozhovory – prvý je s Martinom Hubom.

Hovoriť s Martinom Hubom Natália Ložeková / natalialozekova.sk

hovoriť s Martinom Hubom je príjemné. Netreba ho tlačiť od fráz k nepríjemnej pravde, ako to občas býva u tých, čo za bájnu vlasť ukrývajú vlastný, menej bájny záujem. Hovorí to, čo cíti, neuhýba, a dokonca aj v osobných veciach je otvorený ako málokto. Povedal mi napríklad o zážitku slobody zo svojich šiestich rokov, po ktorom bolo zle-nedobre, takže sa už celý život snažil skôr vyhovieť iným, než sebe – a ja o tom akosi neprestávam rozmýšľať.

„Hovoriť s Martinom Hubom je príjemné, objavné, ale najmä obohacujúce.“

Hovoriť s Martinom Hubom je tiež objavné. Patrí k tým, ktorí (aj vďaka svojmu povolaniu) nevedia z histórie len mená a dátumy, ale najmä súvislosti a dramatické osudy. Nie je historik, hoci napríklad o Masarykovi povedal mnoho podstatného.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite