Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nádej pre rok 2020

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Bývalý viceguvernér českej národnej banky Mojmír Hampl mi raz povedal, že dobré časy generujú v politike priemer a až zlé pritiahnu kvalitu. Neviem, ale dnešok mu dáva za pravdu.

Nádej pre rok 2020 Natália Ložeková / natalialozekova.sk

médiá sú prostredím, v ktorom je rozumné pestovať zdravú skepsu. Všetci sme omylní, občas sebeckí, a niekedy aj zlí, a najmä preto je skepsa voči politikom užitočná. Ale niekedy treba o nich povedať aj niečo dobré a nádejné. Ten čas práve nastal.

Nejde pritom o čoraz optimistickejšie čísla prieskumov, a dokonca ani o povzbudivé výsledky štyroch volieb po sebe – župných, komunálnych, prezidentských a európskych. To, čo je dnes najnádejnejšie, sú ľudia, ktorí sa hlásia do verejnej služby.

Matúš Vallo a viacerí jemu podobní primátori a starostovia ukazujú, že motiváciou šéfovať mestu nemusí byť kšeft, ale prirodzený vzťah k vlastnému rodisku.

„Mojmír Hampl má asi dobrý postreh – rozklad právneho štátu  generuje na Slovensku návrat kvality.“

Zuzana Čaputová predviedla dych vyrážajúcim spôsobom, že hlavou štátu sa nemusí stať technológ moci a že na to netreba ani klamať, ani cynicky znásilňovať kresťanstvo. Že stačí byť sám sebou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite