Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Stromčekov kód

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Stalo sa to bez väčšieho záujmu verejnosti. Ale spôsob príchodu aj odchodu Viktora Stromčeka z postu manažéra Smeru hovorí o Slovensku ešte viac, než výsledky sobotňajších volieb.

Stromčekov kód Natália Ložeková / natalialozekova.sk

tá správa veľmi nerezonovala. Veď kto by sa zaujímal o stranícky koniec nejakého Stromčeka, ktorý bol vždy skôr šedou eminenciou všetkých inštitúcií, na ktorých pôsobil, než ich rozpoznanou verejnou tvárou? Zaujalo len to, že odišiel po zverejnení jeho prosby Kočnerovi, aby čosi zariadil v silových zložkách štátu. Samozrejme, toto všetkých zaujalo právom, pretože to ukazuje, kam všade v prostredí polície a prokuratúry siahal Kočnerov vplyv a ako vysoko v Smere sa tento temný vplyv využíval. Ale Stromčekov odchod je zaujímavý aj inak.

Smer o sebe tvrdí, že je politickou stranou. Dokonca, že je sociálnou demokraciou. Ale celý jeho príbeh, od spôsobu vzniku až po dnešný personálny úpadok, svedčí o tom, že Smer nie je štandardná politická strana, ktorá presadzuje svoju predstavu o krajine, ale účelový spolok oportunistov, ktorí presadzujú svoje individuálne záujmy. A presne o tom svedčí aj príbeh Viktora Stromčeka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite