Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

10 zistení, ktoré obnažili Slovensko

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Všetko je, ako má byť. Vyšetrovanie vraždy novinára a jeho snúbenice moc síce môže skúšať zmariť, a aj to robí, ale to kľúčové už je odhalené.

10 zistení, ktoré obnažili Slovensko Natália Ložeková / natalialozekova.sk

 čo teda vieme?

1. Už vieme, že vedenie prokuratúry pred 10 rokmi disponovalo nahrávkami o financovaní Smeru a je zrejmé, že aj tými o fešákoch z SDKÚ a ANO (to bola strana, ktorej majiteľ je podozrivý z prípravy inej vraždy), že si tie nahrávky Trnka s Čižnárom púšťali, ale že ich ako strážcovia zákonnosti neriešili. Čo teda s nimi robili? Nápoveda: Dobroslav Trnka bol neskôr kandidátom Smeru a súčasne kandidátom poslanca SDKÚ na pokračovanie vo funkcii generálneho prokurátora. Prečo asi?

2. Už vieme, že Kočner sa dlho pred vraždou správal ku šéfovi prokurátúry ako k svojmu podriadenému.

3. Už vieme, že na vrcholných predstaviteľov štátnych orgánov, ale aj koalície a opozície, sa tu dlhodobo zbierali kompromitujúce materiály, z čoho je zrejmé, že viaceré rozhodnutia orgánov tohto štátu neboli slobodné.

4. Už vieme, že pár mesiacov pred vraždou bolo vedenie polície komusi nápomocné pri zisťovaní osobných údajov Jána Kuciaka, ale aj dvoch prokurátorov a Daniela Lipšica, ktorí zrejme len náhodou unikli poprave.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite