Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Čo sa stalo vo voľbách

.štefan Hríb .názory

Na prvý pohľad to boli voľby, v ktorých rozhodujúce mestá nezabudli na svoje jarné námestia, nahlas odmietli vládnu koalíciu, a tak krajské centrá získali lepší kandidáti.

Štefan Hríb

na druhý pohľad sa ukázalo ešte omnoho viac. Zreteľné sú tri kľúčové odkazy volieb:

  1. Po župných voľbách a po jarných námestiach sú komunálne voľby už tretím dôkazom, že éra Smeru a jeho satelitov speje ku koncu. Výsledky vo všetkých krajských mestách sú natoľko preukazné, že tu netreba nič dodávať.
  2. Fenomenálny úspech tímu Matúša Valla v Bratislave, ale aj Mareka Hattasa v Nitre, Petra Bročku v Trnave a množstva ďalších podobných kandidátov po celom Slovensku ukazuje, že hlad po lepšej krajine je už taký veľký, že presahuje možnosti opozície. To nie je jej kritika, robí čo vie a môže, ale objednávka je evidentne väčšia. Viaceré médiá nespravodlivo označujú tieto voľby za nástup hipsterov, hoci v skutočnosti ide o celkom iný jav. Koalícia je v úpadku, lenže aj
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite