Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nechať prejsť guľku hlavou

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Romana Kvasnicu poznám mnoho rokov. Ale len raz som ho počul hovoriť tak, ako teraz – bolo to v čase, keď štát ubližoval Hedvige Malinovej. Teraz hovoril o vražde, Kočnerovi a povahe moci.

Nechať prejsť guľku hlavou Natália Ložeková / natalialozekova.sk

rozhovor, ktorý uverejňujeme v .týždni, je drsným popisom toho, ako funguje Slovenská republika. Je to nielen štát, kde bývalý premiér býva v komplexe vyšetrovaného daňového podvodníka, pričom mal priameho suseda, podozrivého z objednávky vraždy. To teoreticky môžu byť neskutočné náhody. Ale ono je to ešte omnoho horšie – podľa Romana Kvasnicu onen sused, aktuálne väznený v kauze zmeniek, vystupoval v mene bývalého predsedu vlády a neskôr aj bývalého generálneho prokurátora ako sprostredkovateľ, keď advokátovi Hedvigy Malinovej navrhoval, ako sa zbaviť jej stíhania. Hedviga mala klamať, aby mala pokoj. To nie je dohad, to je zažitá skutočnosť, ktorá bez pochybností ukazuje, že v tomto štáte sú ľudia ako Kočner silnejší ako právo a zákon – a to nie náhodou, ale preto, že mu to moc aktívne dovolila. Vlastne nie dovolila – v tomto štáte bol Kočner priamo súčasťou Ficovej moci.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite