Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Videné z New Yorku

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Odísť občas na druhý koniec sveta býva užitočné na to, aby sme z odstupu lepšie pochopili vlastný svet. Ale niekedy je to užitočné aj inak – lebo skúsiť pochopiť Trumpovu Ameriku sa dá asi len z Ameriky.

Videné z New Yorku Natália Ložeková / natalialozekova.sk

na JFK sme s Kemkovcami vystúpili presne v čase, keď sa objavili prvé úryvky z knihy legendy investigatívnej žurnalistiky Boba Woodwarda o pomeroch v Trumpovom Bielom dome. Sú to neuveriteľné historky o tom, ako Trumpovo top okolie zachraňuje svet pred konaním svojho šéfa, ako ho šikovne chránia pred sebou samým a akú nízku mienku o ňom pritom majú.

O pár dní prišiel ďalší šok – New York Times uverejnili hádam prvýkrát v dejinách anonymný článok na prominentnom názorovom mieste. Jeho autor je priamo z Trumpovho najužšieho tímu, pričom obsah textu je ľudskou aj politickou obžalobou prezidenta USA.

Keby som bol doma, chápal by som knihu aj článok trochu ako letný výstrelok, trochu ako bulvár a trochu aj ako neprípustný spôsob diskreditácie zo strany nespokojných médií – hoci to, aký Trump je, je dobrým dôvodom na ich obavy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite