Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cesta Petra Sagana

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Bola to krásna Tour. Vynikla viacerými dojazdmi, niektorými vrchármi, nedokončením top šprintérov, čoraz krajšími zábermi krajiny, a ako vždy – Petrom Saganom.

Cesta Petra Sagana Peter Dejong/AP/SITA Peter Sagan dorovnal rekord nemca Erika Zabela. Získal šiesty zelený dres na najprestížnejších cyklistických pretekoch.

najprv to vyzeralo na krásny šprintérsky súboj Sagana s Gaviriom až do parížskeho finále. Potom sa však rýchlo ukázalo, kto je najkomplexnejší rýchlik v pelotóne, a po odstúpení všetkých top šprintérov to zrazu vyzeralo na najsuverénnejšie zelené tričko v histórii. Ale potom sa rýchlo ukázalo, že triumf od neúspechu občas delí jeden nešťastný pád. Peter Sagan aj túto prekážku zdolal, takže nebyť jeho nesprávneho vylúčenia spred roka, bol by dnes neprekonateľnou svetovou legendou Tour v počte zelených tričiek za sebou.

„Prehra bolí, ale je predpokladom výhry.“

Je privilégium, že to s ním spoločne zažívame. Stať sa top svetovým šprintérom v športe s obrovskou konkurenciou, a stať sa ním napriek, nie vďaka podmienkam doma, je takmer nemožné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite