Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dobrá prezidentská trojponuka

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Ešte nedávno sa zdalo, že po rozhodnutí Andreja Kisku nekandidovať na hlavu štátu a radšej prispieť všetkými silami k budúcej lepšej vláde budeme mať problém s jeho nástupcom. Nebudeme.

Dobrá prezidentská trojponuka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

po oznámení viacerých mien kandidátov prebehla verejnosťou vlna posmešných komentárov. Vzniká dojem, že za prezidenta tentoraz kandidujú exoti a ľudia bez zdravého úsudku o sebe. Takmer úplne tým bola prekrytá realita – že exoti kandidovali vždy, no v týchto prezidentských voľbách budeme mať minimálne tri vynikajúce možnosti voľby.

Prvou je Zuzana Čaputová, žena s osobným príbehom, integritou aj schopnosťou načúvať ľuďom a odvážne sa pobiť za ich potreby. Uspela v zápasoch, v ktorých bol súper v absolútnej presile, napríklad pri Pezinskej skládke alebo vo Via Jiuris – a uspela tak, že si to všimol celý svet – Goldmanova cena, niečo ako zelená nobelovka, je potvrdením nad všetky ostatné. Vníma problémy sveta aj Západu, a súčasne rozumie, kam Slovensko patrí. Skromne potvrdzujem, že v diskusii Pod lampou patrí medzi najvnímavejších a pritom najjasnejšie sa vyjadrujúcich hostí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite