Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Veľký piatok a slušné Slovensko

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Lož a arogancia zvíťazili, udržali sa aj za cenu smrti, hoci chvíľu to vyzeralo na vzmach slušnosti a túžby po spravodlivosti. Popis Pellegriniho vlády? Nie, jedna poprava spred 2 000 rokov.

Veľký piatok a slušné Slovensko Natália Ložeková / natalialozekova.sk

na Veľkú noc sme boli s Kemkovcami v Ríme. A hoci ich sklátila viróza a ja som zmeškal skvelý štvrtkový koncert Živých kvetov v .klube pod lampou a aj výnimočné stretnutie po koncerte Joan Baez, boli to veľmi užitočné dni. Ten odstup, všadeprítomná história aj modliaci sa František pri Koloseu mi pomohli upratať si dnešok do správnej perspektívy.

A pritom som ako prvú prijal na Veľký piatok správu, že Richard Sulík považuje zatvorené obchody práve v tento deň za útok kresťanov a konzervatívcov na slobodu. Lebo teplé rožky. Panenko skákavá... Ešte nás všetkých, špeciálne to objektívne slušnejšie Slovensko, čaká veľa práce na sebe. Toľko sa ešte musíme naučiť o vzájomnej empatii, tolerancii a aj vkuse a základoch vlastnej civilizácie a slobody.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite