Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moc, Rezník a reportéri

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Neverejnoprávna RTVS prežíva ďalšiu normalizáciu. Preto je protest osobností a solidarita novinárov smerom k zrušeným Reportérom oprávnená. Ale...

Moc, Rezník a reportéri Natália Ložeková / natalialozekova.sk

to, čo robí Rezník dnes, je len to, čo robil už za Mečiara. Hoci je celý život vo verejnoprávnych médiách, o verejnoprávnosti, slobode, odvahe a zodpovednosti za krajinu nevie vôbec nič. Taký je, tak sa roky správa. To, že práve jeho presadili Smer so SNS a Mostom do čela RTVS, hovorí o mentalite tejto koalície všetko. Viac sa mi o ňom písať nežiada, a fenomén Rezník popíšeme širšie už v budúcom čísle. Teraz mám na mysli niečo iné: Je programu Reportéri škoda? A širšie, je škoda dnešnej RTVS v rukách sluhu?

Najprv poviem, že som silný zástanca verejnoprávnosti. Nemyslím si, že je chyba, keď sa z daní podporujú galérie, divadlá, opery či krajšie štadióny, a nemyslím si ani to, že verejnoprávne médiá, financované z koncesionárskych poplatkov, sú prežitok. Veď kvalitné a sebavedomé verejnoprávne médiá sme tu ešte veľmi nezažili. A spoločnosť s takou mierou povrchnosti, politického lokajstva, vnútornej neslobody a primitivizmu, akou sme my, ich potrebuje ešte viac než diaľnice. Lenže – my zatiaľ na verejnoprávne médiá nemáme. A ani Reportéri takí neboli. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite