Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nádej tohto leta

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Na tohtoročnej Pohode som okrem troch diskusií Pod lampou stihol len Vedu Martina Mojžiša, kúsok Pary, Lanegana a Saténových rúk. No keď som sa v nedeľu ráno vracal domov, necítil som únavu, ale niečo iné.

Nádej tohto leta Natália Ložeková / natalialozekova.sk

všetky tri festivalové Lampy (postupne ich zverejňujeme na našej stránke tyzden.sk) boli pre mňa zážitkom. Prezident naplnil natrieskané šapitó Európa a jeho okolie radosťou z nového života, Zuzka Hlávková a Jakub Goda ukázali v megastane .týždňa tú tvár mladých ľudí, ktorá disponuje jasným úsudkom a neskazeným svedomím, a Mišo Handzuš s Mirom Šatanom priniesli do nášho stanu správu, že ich generácia definitívne vzala zodpovednosť za budúcnosť slovenského hokeja do vlastných rúk. A Martin Mojžiš tomu všetkému dodal svojím rozprávaním o symetrii a vedeckým kvízom práve to čosi, čo robí z udalosti slávnosť.

Ale Pohodou sa dobré správy neskončili. 

V utorok mi Rišo Stanke oznámil, že ho na ulici oslovil študent z Oxfordu, ktorý videl jeho nedávne vystúpenie Pod lampou o hrách Elity a Rodáci, a oznámil mu, že sa aj preto vracia na Slovensko. „Zostal som tam stáť dojatý, neveril som vlastným očiam," napísal mi Richard.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite