Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ťažké dni

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Máme teraz viacerí ťažké dni. Andrej Bán, Robo Kirchhoff, ja, no myslím, že aj Martin Hanus. Nie preto, že sa nezhodneme na pravde. Preto, že na nej záleží, až to bolí.

Ťažké dni Natália Ložeková / natalialozekova.sk

„Ste v .týždni výborní, nezľakli ste sa ani teraz, keď Nitranov znovu bezdôvodne trápia,“ povedala mi v stredu sympatická staršia žena, ktorá viacerých odsúdených dôverne pozná.

„Ste výborní, ale v kauze Cervanová ste sa sekli,“ povedal mi vo štvrtok jeden bývalý prokurátor a vyjadril tak mienku viacerých ľudí z oblasti spravodlivosti či prokuratúry, ktorých si vážim.

Takéto sú dni, ktoré teraz prežívam. A takéto sú všetky rozhovory, ktoré teraz vediem. Ľudia, ktorí nemajú radi .týždeň, ukazujú na článok Postoja ako na vzor poctivej práce, ktorá nám vraj chýba. Ale aj najbližší priatelia sa ma dokola pýtajú: „Naozaj veríš, že to neurobili?“

Lenže ja som nikdy svoj pohľad na celú kauzu neopieral o vieru ani osobnú dôveru. Dvoch z odsúdených som nikdy nestretol, ďalších dvoch len raz či dvakrát, a iba jedného z nich som za posledné roky spoznal naozaj priateľsky. Na otázku, či im všetkým verím, teda nedokážem odpovedať – no najmä nie je vzhľadom ku kauze rozumná. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite