Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sulík, Európa, jadro a rozum

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Aj ja mám obavy o EÚ a o miesto Slovenska v nej. Úniu dobiehajú vlastné chyby, Slovensko rovnako, a za rohom čaká Rusko, ktoré si už odhryzlo Krym. Ale práve preto spútajme vášne.

Sulík, Európa, jadro a rozum Natália Ložeková / natalialozekova.sk

to, že môj obľúbený karikaturista Shooty napísal, že radšej by dnes volil Fica ako Sulíka, beriem ako karikatúru. Ale že sa nádejná diskusia o tom, ako unesené Slovensko vrátiť do rúk jeho občanov, práve prepólovala do sporu o jadro, ktoré nikto nedefinoval, no ktoré Fico šikovne využil, považujem za veľký problém.

Časť Sulíkovej videoargumentácie pritom považujem za nemiestnu. Okresná liga? Ploché grafy s migrantmi? Stĺpce terorizmu, ktoré ignorujú realitu slobody pohybu druhej či tretej generácie prisťahovalcov v rámci Schengenu? A kde je elementárna solidarita? Cudzie sú mi aj grafy o našom vyššom raste – začínali sme predsa z oveľa nižšieho výkonu, keď je rast vždy ľahší. Chcelo by to viac poctivosti, pán predseda SaS. A mimochodom, neťahajú nás nahor práve nemecké a francúzske investície?

Ale vyvodiť z populistického videa rovno to, že Sulík nás ťahá zo západnej civilizácie priamo do ruskej tlamy, a hrádzou proti tomu je už aj predseda vlády, to je aké?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite