Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zločinné amnestie sú zrušené – a zločin?

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Zrušenie Mečiarových amnestií, potvrdené Ústavným súdom, je dobrá správa. Neveril som, že sa to cez Macejkovej ansámbel podarí, a mýlil som sa. Je teda táto bitka vyhratá?

Zločinné amnestie sú zrušené – a zločin? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

keď koaličná väčšina odmietla priamejší a lepší návrh opozície na zrušenie Mečiarových amnestií a prišla s vlastnou okľukou cez Ústavný súd, obával som sa, že je to prefíkaná cesta, ako vyhovieť požiadavke aktívnej časti verejnosti a súčasne amnestie podržať. Veď to nie my, my sme ich zrušiť chceli, aj sme tak hlasovali, to Ústavný súd...

Napísal som vtedy, že veľká časť opozície súhlasom s koaličným návrhom zbytočne stratila iniciatívu a ešte aj ohrozila vlastný cieľ. A nazval som to zradou tých signatárov petície, ktorí podporili zrušenie amnestií bez okľúk a zadných vrátok. Lebo, ak chcel Smer amnestie zo strachu pred verejnou mienkou naozaj zrušiť, nijako na to nepotreboval Ústavný súd, čo potvrdili najváženejší právnici tejto krajiny. Tak prečo tá okľuka?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite