Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Editoriál: Amnestie a výhra verejnosti

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Rušenie Mečiarových amnestií nedopadlo najlepšie. Neprešiel lepší návrh, ale horší, a neprešli ani požiadavky, ktoré zvyšovali šancu spravodlivosti. Ale udial sa aj jeden dôležitý triumf.

Editoriál: Amnestie a výhra verejnosti Natália Ložeková / natalialozekova.sk

chyby, ktoré urobila opozícia, aj nástrahy, ktoré spravodlivosti kladie koalícia, rozoberá v najnovšom .týždni Martin Mojžiš. A dôležitosť neprijatých požiadaviek následne vysvetľuje Daniel Lipšic. Na tomto mieste preto spomeniem len pozitíva celého trojmesačného príbehu.

Kúpte si naše špeciálne predplatné a podporte tak nadáciu Via Iuris.

Najprv chcem vyzdvihnúť ľudí, ktorí vzdor voči Mečiarovi a tému zrušenia amnestií živili od začiatku, a potom celé roky, hoci boli vysmievaní. Ľudia ako Fedor Gál, Vlado Palko, Peter Zajac či František Mikloško už v politike nie sú, ale bez nich by nebolo na čo nadviazať. To oni sú základným kameňom dnešného posunu.

Potom musím spomenúť súčasných poslancov za SaS Nicholsonovú, Osuského, Dostála, Cigánikovú, Kaščákovú a Baránika a tiež nezaradeného Zsolta Simona za to, že trvali na lepšom návrhu a najodvážnejšie presadzovali názor renomovaných ústavných právnikov a vôľu 85-tisíc signatárov petície. Neuspeli, vyhral strach ostatných pred Ficovým marketingom a nízke sebavedomie demokratickej opozície ako takej. Ale tí siedmi bojovali až do konca. Tlieskam.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite