Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Svetový úspech – a moja prosba

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

.týždeň práve získal ďalšie svetové ocenenie. Uspel pritom v konkurencii gigantov, ako sú National Geographic či MSNBC. Ale aby sme túto kvalitu udržali, potrebujeme jedno vaše rozhodnutie.

Svetový úspech – a moja prosba Natália Ložeková / natalialozekova.sk

aj tento rok sme sa zúčastnili na prestížnej svetovej súťaži Pictures of the Year International. Súťažili sme v dvoch kategóriach a v oboch sme uspeli. V kategórii Vizuálny editor roka pre časopisy a médiá získal prvé dve miesta National Geographic, tretiu cenu televízny gigant MSNBC, cenu za excelentnú kvalitu si odnáša .týždeň v osobe Roba Csereho. A kategóriu najlepšie editovaný príbeh v časopisoch a iných médiách .týždeň dokonca vyhral – prvú cenu získala fototéma Roba Csereho a Vladimírky Pčolovej Zachráňte Aleppo! Za nami skončili magazín televízie ESPN a National Geographic.

Číslo 43/2016. Otváracia dvojstrana fototémy Zachráňte Aleppo!, za ktorú vyhral .týždeň (Róbert Csere a Vladimírka Pčolová) prvú cenu v kategórii Print Magazine / Media Visual Editing.Róbert Csere a Vladimíra PčolováČíslo 43/2016. Otváracia dvojstrana fototémy Zachráňte Aleppo!, za ktorú vyhral .týždeň (Róbert Csere a Vladimírka Pčolová) prvú cenu v kategórii Print Magazine / Media Visual Editing.

Uspieť vo svetovej konkurencii nie je samozrejmosť. Príbeh .týždňa však ukazuje, že aj na malom Slovensku sa dá robiť svetová kvalita. Deje sa to pritom v čase, keď tlačené časopisy všade na svete zápasia s nedostatkom inzercie a s presunom čitateľov na web, takže sú nútené obetovať buď kvalitu textu, alebo vizuálne spracovanie alebo oboje. My sme to dodnes neurobili – a ani to neurobíme. Ale potrebujeme vašu pomoc.

Číslo 51/2016. Americký fotograf Mark Peterson fotil amerických voličov. Precestoval celé spojené štáty. Vizuálne spracovanie fototémy bolo ocenené v rámci Award of Excellence v kategórii Magazine / Media Visual Editor of the Year.Róbert Csere, Vladimíra PčolováČíslo 51/2016. Americký fotograf Mark Peterson fotil amerických voličov. Precestoval celé spojené štáty. Vizuálne spracovanie fototémy bolo ocenené v rámci Award of Excellence v kategórii Magazine / Media Visual Editor of the Year.

Samozrejme, výzvy internetovej žurnalistiky prijímame a odpovedáme na ne. Postavili sme kvalitné štúdio, už dva roky v ňom natáčame diskusiu .pod lampou, Eugen Korda je hviezdou našej videosekcie, založili sme filmový klub. Web .týždňa prechádza za posledné roky naozaj dramatickú cestu od doplnku tlačeného .týždňa k sebavedomej existencii. Okrem toho, v nedeľu 5. marca, rok od parlamentných volieb, prešiel aj doteraz najvýraznejším upgradom s vlastnými reláciami, skvelými spoluprácami a štýlom.

Číslo 36/2016. Ikonická fotografia Thomasa Hoepkera z 11. septembra 2001 zaradená do fototémy Útok na srdce západu. Vizuálne spracovanie fototémy bolo ocenené v rámci Award of Excellence v kategórii Magazine / Media Visual Editor of the Year.Róbert Csere, Vladimíra PčolováČíslo 36/2016. Ikonická fotografia Thomasa Hoepkera z 11. septembra 2001 zaradená do fototémy Útok na srdce západu. Vizuálne spracovanie fototémy bolo ocenené v rámci Award of Excellence v kategórii Magazine / Media Visual Editor of the Year.

Ale papierové vydanie .týždňa sa za 12 rokov stalo značkou a inštitúciou, ktorej kvalitu potvrdzujú nielen svetové ceny, ale aj vaša priazeň a miesto .týždňa vo verejnej diskusii. A tu sme pri vašom rozhodnutí, ktoré ovplyvní našu budúcnosť. Ak vám tlačený .týždeň robí užitočného spoločníka a myslíte si, že jeho existencia je dôležitá, potrebujeme, aby ste si nás práve teraz predplatili.

V tejto chvíli má tlačený .týždeň viac ako 4 100 predplatiteľov, no potrebujeme, aby ich počet dosiahol 5000. Vtedy vieme napriek trendom v inzercii a na sociálnych sieťach udržať kvalitu, ktorú aktuálne dosvedčili dve prestížne svetové ceny.

Prosím vás, ak je to len trochu možné, predplaťte si tlačený .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite