Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.jazz, blues a iné: Deň jazzu

.peter Lipa .stĺpčeky .kultúra

30. apríl je od roku 2011 Medzinárodný deň jazzu. Iniciátorom tejto myšlienky bolo UNESCO a uznesením ju potvrdilo Valné zhromaždenie OSN. To je pre nás, ktorí túto hudbu máme radi, významná udalosť.

.jazz, blues a iné: Deň jazzu

keď sme po Novembri 89 zakladali naše občianske združenie Slovenskú jazzovú spoločnosť, tak sme len chvíľu rozmýšľali, kto by mohol byť jej členom. Dospeli sme k tomu, že tam chceme mať všetkých, ktorí hrajú, spievajú, komponujú, počúvajú, organizujú alebo píšu o našej spoločnej hudobnej láske. A presne tak to cítim pri pohľade na svetovú scénu a na náš spoločný sviatok. 

Vedúcou organizáciou zodpovednou za každoročné plánovanie, propagáciu a realizáciu Medzinárodného dňa jazzu je Herbie Hancock Institute of Jazz. Myšlienka je jasná. Jazz už dávno nie je len hudba. Stal sa silným dorozumievacím prostriedkom, ktorý pomáha spájať ľudí, krajiny a komunity zo všetkých končín sveta. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite