Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Hyperion

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Zaujímavý, zaujímavý, zaujímavý svet. Nie nevyhnutne temný, rútiaci sa v ústrety koncu, ktorý rozhodne nemožno považovať za happyend.

.popcorn Juraja Malíčka: Hyperion

a nie nevyhnutne svetlý, radostný, najlepší možný svet zajtrajška, v ktorom budeme všetci šťastní a všetkým nám bude sveta žiť, v aký sa dnes dá veriť len veľmi iracionálne a naivne, lebo nech sa snažíme akokoľvek, šťastné zajtrajšky akoby boli čoraz vzdialenejšie. Lebo veď vieme, v čom žijeme, vidíme to, cítime a veru, nie je ľahké byť optimistom. 

A potom len tak človek ide na prechádzku, v nedeľu poobede, lebo môže a dá sa to a žije v časti sveta, kde sa aktuálne nemusí báť, že ho trafí zablúdená strela. Je pekne, je krásne, je príliš krásne vzhľadom na ročné obdobie, ale človek nemyslí na globálne otepľovanie a jeho následky, ale len si tak užíva príjemné počasie. A dá si kávu v bufete v parku a snaží sa potlačiť ten pocit viny, azda za to, kde sa narodil, alebo čo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite