Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.jazz, blues a iné: Prečo je potrebné ozývať sa

.peter Lipa .stĺpčeky .kultúra

Redakcia nemeckého časopisu Jazz thing pod heslom „Nikdy viac je teraz!“ na svojich stránkach uverejnila myšlienky, ktorými sa jazzový svet pripája k tomu, čo zaznieva celým demokratickým svetom.

.jazz, blues a iné: Prečo je potrebné ozývať sa

zaujímavé je to preto, lebo hudobníci sa málokedy vyjadrujú. Ja považujem za hudobníkov aj tých, ktorí o hudbe píšu, aj keď nie všetci si to uvedomujú a často svoj názor povýšia nad radosť z hudby. Nemecké kultúrne prostredie má vlastné špecifiká, ale ten status je aj pre nás aktuálny a zaujímavý. 

Jazz a hudobná kultúra vôbec sú symbolom demokratického spolunažívania, otvorenosti, slobody a rozmanitosti. Mnohým sa to donedávna zdalo ako samozrejmosť, ale po tom, čo tamojšia politická strana AfD (Alternative für Deutschland) a jej spriaznené subjekty zverejnili svoje názory, je redakcia presvedčená, že práve teraz je čas na obranu liberálno-demokratického poriadku, základov pluralitnej a otvorenej spoločnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite