Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.jazz, blues a iné: Jon Batiste, génius

.peter Lipa .stĺpčeky .kultúra

Dnes budem monotematický. American Symphony je názov dokumentárneho filmu, ktorý si môžete pozrieť na Netflixe, ak vás zaujíma kariéra Jona Batistu, veľmi známeho a úspešného hudobníka z New Orleans.

.jazz, blues a iné: Jon Batiste, génius

film natočil úspešný dokumentarista Matthew Heineman a už je v troch kategóriách nominovaný na cenu Akadémie, teda na Oscara. S cenami má Jon bohaté skúsenosti. Oscara má už za hudbu ku kreslenému filmu Soul a, tuším, 5 kusov Grammy za CD WE ARE. Film sa odohráva v dvoch absolútne odlišných rovinách. Svetská sláva sa začína účinkovaním v Late Night Show Stevena Colberta, a to nielen ako tamojší house band, ale ako vážny a dôležitý Colbertov partner počas siedmich rokov, až po záverečné práce na mimoriadnom hudobnom projekte American Symphony v Carnegie Hall. 

A tou druhou rovinou je jeho mimoriadne drásavý, náročný súkromný život so spisovateľkou a novinárkou Suleikou Jaouad od svadby cez jej dvojnásobný pobyt v nemocnici spojený s transplantáciou kostnej drene. To sú dve extrémne životné situácie, ktoré prebiehajú paralelne. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite