Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lotyši získali premiérový cenný kov v histórii, Američania sú po roku opäť na 4. priečke

.sita .šport

Súboj o bronzové medaily na majstrovstvách sveta v hokeji vo Fínsku a Lotyšsku sa skončil triumfom Lotyšov nad Američanmi 4:3 po predĺžení.

Lotyši získali premiérový cenný kov v histórii, Američania sú po roku opäť na 4. priečke SITA/AP Photo/Pavel Golovkin

pobaltský tím pri premiérovej účasti v bojoch o medaily premiérovo získal cenné kovy. Naopak, Američania po roku opäť prehrali v dueli o 3. miesto a skončili štvrtí. Nepridali tak do zbierky 21. medailu a jubilejnú desiatu bronzovú zo scény svetových šampionátov.

Do stretnutia lepšie vstúpilo lotyšské mužstvo. Útočník Roberts Bukarts bol v 8. min počas presilovej na konci spolupráce s bratom Rihardsom a Martinsom Dzierkalsom. Odpoveď zámorského tímu však nenechala na seba dlho čakať, už o necelé dve minúty vyrovnal na 1:1 Rocco Grimaldi. Lotyši si ešte do prestávky opäť vypracovali najtesnejší náskok zásluhou Janisa Jaksa, no Grimaldi 58 sekúnd pred prvou sirénou opäť zmazal náskok súpera.

Po bezgólovej druhej tretine sa v tretej časti hry prvýkrát v zápase dostali do vedenia Američania, keď v 47. minúte skóroval Matt Coronato. Lotyši si však v 55. minúte vynútili predĺženie po presnom zásahu Kristiansa Rubinsa. Ten istý hráč v 62. minúte rozhodol o nečakanom, ale zaslúženom, víťazstve lotyšského výberu.

O novom majstrovi sveta sa rozhodne v nedeľu večer od 19.20 h SELČ, keď sa začne finále medzi Kanaďanmi a Nemcami. Výber „krajiny javorového listu“ získa z MS buď 28. zlato alebo 17. striebro. Nemci majú na konte zatiaľ dve striebra a dva bronzy. V roku 1930 podľahli vo finále práve Kanaďanom, o 23 rokov neskôr Švédom.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite