Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hlavaj svojimi výkonmi na MS môže získať pozornosť klubov NHL

.sita .šport

Expert Ian Kennedy z magazínu The Hockey News zaradil 21-ročného Martinčana do svojho zoznamu siedmich účastníkov MS 2023, ktorí by mohli zaujať predstaviteľov klubov zámorskej NHL.

Hlavaj svojimi výkonmi na MS môže získať pozornosť klubov NHL SITA/AP Photo/Roman Koksarov

slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj by si výkonmi na tohtoročných majstrovstvách sveta vo Fínsku a Lotyšsku mohol zlepšiť vyhliadky do ďalšej kariéry. Expert Ian Kennedy z magazínu The Hockey News zaradil 21-ročného Martinčana do svojho zoznamu siedmich účastníkov MS 2023, ktorí by mohli zaujať predstaviteľov klubov zámorskej NHL.

Hlavaj odchytal v drese Slovenska na prebiehajúcom šampionáte tri zápasy B-skupiny v lotyšskej Rige a pomohol tímu získať dva body, v bránke stál pri prehrách so Švajčiarmi (2:4), Kanaďanmi (1:2 po sam. nájazdoch) a Kazachmi (3:4 po sam. nájazdoch). Zaznamenal v nich úspešnosť zákrokov 93,2 percenta v priemere inkasoval 2,22 gólu na zápas.

"Niekdajší najlepší nováčik a člen All-Star tímu QMJHL má postavu hodnú brankára NHL. V ostatných sezónach sa postupne zlepšoval a v tej nasledujúcej bude chytať v českej Plzni. Na MS podáva dobré výkony, stále má iba 21 rokov a má veľa času na herný rozvoj. Počas tohto leta ešte asi nie, ale po prípadnej vydarenej sezóne v Česku a ďalšej účasti na šampionáte by sa mohol ocitnúť v diskusiách o podpise zmluvy s klubom NHL," napísal Kennedy o Hlavajovi.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite