Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko vyhralo nad Slovinskom najtesnejším rozdielom a udržalo sa v hre o postup

.sita .šport

Zverenci trénera Craiga Ramsayho v nedeľu popoludní v lotyšskej Rige zdolali Slovincov 1:0 a pripísali si druhý triumf na turnaji.

Slovensko vyhralo nad Slovinskom najtesnejším rozdielom a udržalo sa v hre o postup

o jediný presný zásah stretnutia sa postaral v úvode druhej tretiny Richard Pánik, kým Stanislav Škorvánek vychytal čisté konto. Slováci majú po šiestich dueloch na konte osem bodov a patrí im piata priečka v tabuľke B-skupiny o tri body za štvrtými Lotyšmi. V pondelok majú voľno a v utorok o 11.20 h SELČ na nich čaká záverečný duel skupinovej časti proti Nórom.

Slováci mali v prvej tretine hernú prevahu a zasypali slovinského brankára Gračnara 17 strelami. Vyloženú gólovú šancu si však nevypracovali. Najbližšie ku gólu bol v šiestej minúte Lunter, ktorý sa pred bránkou súpera dostal k odrazenému puku po strele Okuliara a v poslednej chvíli mu skĺzol z hokejky. V strede tretiny si slovenskí hráči vybojovali prvú presilovku, ale zostala nevyužitá. V 19. minúte mal dovtedy najväčšiu šancu duelu Slovinec Maver, ktorý sa ocitol sám pred Škorvánkom. Ten ho však vychytal a udržal bezgólový stav.

Slovenským hokejistom vyšiel vstup do druhej časti hry, už v 15. sekunde Regenda vysunul Richarda Pánika a ten presnou strelou otvoril skóre zápasu. Slovinci neskôr nevyužili prvú presilovku na vyrovnanie. V 32. minúte Hudáček v samostatnom úniku netrafil bránku, na opačnej strane Škorvánek zneškodnil zakončenie Urbasa. V 37. minúte si Slovinci vypýtali druhú početnú výhodu, no takmer v nej inkasovali. Sukeľ sa rútil sám na Gračnara a ten podržal svoj tím. V 39. minúte predviedol Hudáček individuálnu akciu pred slovinskou bránkou, ale aj s jeho strelou si Gračnar poradil.

V tretej tretine boli Slovinci aktívnejší a snažili sa vyrovnať stav. V 46. minúte mohol druhýkrát v zápase skórovať Pánik, no neprekonal Gračnara. V 49. minúte Urbas po vyhranom vhadzovaní a rýchlej strele trafil tyčku Škorvánkovej bránky. Slovinci mali viacero šancí a v závere aj odvolali gólmana, no predĺženie nevynútili. Škorvánek napokon zastavil všetkých 33 striel, jeho náprotivok čelil 39 slovenským pokusom. Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili Jana Urbasa a Pánika. Slovinci nebodovali ani v šiestom dueli na turnaji a s istotou vypadnú z elitnej kategórie MS.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2023 - Fínsko, Lotyšsko:

B-skupina (Riga):

Slovinsko - Slovensko 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Góly: 21. Pánik (Regenda, Koch)

Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bjork (Švéd.), Bloski (Kan.) - Davis (USA), Kroyer (Dán.)

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite