Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci podľa Regendu majú na postup do štvrťfinále, no musia zmeniť pár vecí

.sita .šport

Slovenskí hokejoví reprezentanti si historicky prvou prehrou s Kazachmi skomplikovali situáciu v súvislosti s treťou účasťou vo štvrťfinále majstrovstiev sveta za sebou.

Slováci podľa Regendu majú na postup do štvrťfinále, no musia zmeniť pár vecí SITA/Tomáš Somr Pavol Regenda zo Slovenska počas prípravného hokejového zápasu mužov Slovensko - Nemecko pred majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji 2023 vo Fínsku a Lotyšsku. Trenčín, 29. apríl 2023.

zverenci kanadského trénera Craiga Ramsaya neuspeli ani v druhej nájazdovej lotérii na šampionáte, v piatok podľahli Kazachom 3:4 po samostatných nájazdoch a zostali na nepostupovej piatej priečke v tabuľke B-skupiny v lotyšskej Rige so ziskom piatich bodov z piatich zápasov.

„Zápas sme mali vo svojich rukách. Mali sme veľa striel, no musíme premieňať šance. Zase sme hrali dobre, potom prišla druhá tretina a za desať minút sme urobili hlúpe fauly. Doplatili sme na to tým, že z 1:0 bolo 1:3. Tohto sa musíme vyvarovať, lebo už ide do tuhého. Musíme to prestať robiť, lebo každý zápas sme si dobabrali faulami. Musíme sa viac tlačiť do bránky, streliť viac gólov a mať menej vylúčení,“ povedal po stretnutí útočník Pavol Regenda vo videu na oficiálnom kanáli Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na YouTube.

Slováci viedli od 15. minúty gólom Patrika Kocha, no v úvode druhej tretiny inkasovali trikrát za päť minút. Richard Pánik s Regendom však v tretej časti hry vyrovnali stav. „Som rád, že sa nám podarilo aspoň vyrovnať a máme jeden bod. Mali sme aj šancu zvíťaziť a získať viac bodov. Bohužiaľ, Kazachovia boli neskutoční v nájazdoch, keď premenili všetky. Nezostáva nám nič iné než sa pripraviť na ďalšie zápasy a zvládnuť ich. Dnes sme to mali zvládnuť a nemuseli sme kalkulovať. Musíme zvíťaziť, aby sme mali šancu na postup. Máme na to a zaslúžime si viac,“ dodal Regenda.

Tím SR na MS medzi elitou stratil s Kazachstanom vôbec prvé body, v predchádzajúcich piatich vzájomných stretnutiach (2005, 2006, 2010, 2012 a 2022) zakaždým zvíťazil v riadnom hracom čase. Slovenskí hokejisti majú v sobotu voľno, v nedeľu o 15:20 h SELČ na nich čaká duel proti Slovincom. Ramsay absolvoval v piatok rekordný 123. zápas na slovenskej reprezentačnej lavičke, ktorým prekonal doterajšie maximum Júliusa Šuplera a Jána Filca (obaja 122). 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite