Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci získali prvé tri body na turnaji, v sobotu tesne zdolali domácich Lotyšov

.sita .šport

Góly slovenského výberu dosiahli Matúš Sukeľ a kapitán Marek Hrivík, za domácich korigoval v druhej tretine Rodrigo Abols.

Slováci získali prvé tri body na turnaji, v sobotu tesne zdolali domácich Lotyšov SITA/AP Photo/Roman Koksarov

slovenská hokejová reprezentácia si na tohtoročných majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji pripísali premiérový triumf za tri body, v sobotu večer v lotyšskej Rige zdolali domácich tesne 2 : 1. Góly slovenského výberu dosiahli Matúš Sukeľ a kapitán Marek Hrivík, za domácich korigoval v druhej tretine Rodrigo Abols. Zaujímavosťou je, že v elitnej kategórii MS Slováci zdolali Lotyšov premiérovo až vo štvrtom vzájomnom stretnutí, v Tampere 1997 totiž prehrali 4 : 5, v Helsinkách 2013 zase 3 : 5 a v Kolíne nad Rýnom 2017 tiež o dva góly 1 : 3. V nedeľu majú Slováci voľno, v pondelok o 15.20 h SELČ ich čaká duel proti Kanaďanom.

Slováci mali úvod duelu ako z rozprávky a už v 44. sekunde strelili gól. Postaral sa oň Matúš Sukeľ strelou švihom, keď jeho hokejku našiel pukom Peter Cehlárik spoza bránky súpera. V celej prvej časti bol slovenský tím aktívnejší herne aj strelecky, no poistku už nepridal napriek šanci Pavla Regendu z 5. minúty či príležitosti Sukeľ tesne pred prvou sirénou. Na opačnej strane brankár Stanislav Škorvánek si udržal čisté konto po strele Robertsa Bukartsa.

V druhej tretine už boli nebezpečnejší domáci Lotyši, no nevyužili presilovky pri vylúčeniach Libora Hudáčka či Olivera Okuliara. V 37. min si slovenská defenzíva nedala pozor, unikol jej Rodrigo Abols a brejk zakončil popri Škorvánkovi.

Ďalší gól priniesol až úvod záverečnej desaťminútovky tretej tretiny. Richard Pánik prenikol do útočného pásma, puk poslal na modrú čiaru a obranca Patrik Koch vystrelil, s jeho pokusom si brankár Arturs Šilovs síce poradil, no kapitán Marek Hrivík bol pripravený na dorážku a poslal tím SR opäť do najtesnejšieho náskoku. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite