Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Messi sa ospravedlnil za nepovolenú cestu do Saudskej Arábie, za ktorú dostal od PSG dištanc

.sita .šport

Messi následkom spomenutej cesty vynechal pondelkový tréning A-tímu PSG. Argentínčanov si myslel, že v pondelok budú mať hráči, ako zvyčajne, voľno.

Messi sa ospravedlnil za nepovolenú cestu do Saudskej Arábie, za ktorú dostal od PSG dištanc SITA/AP Photo/Aurelien Morissard

„ahojte, chcel som natočiť video o tom, čo sa stalo. V prvom rade by som chcel požiadať spoluhráčov a klub o odpustenie. Pravdupovediac, myslel som si, že budeme mať voľný deň, ako to bolo v predchádzajúcich týždňoch. Túto cestu som mal naplánovanú už skôr a odkladal som ju, teraz som ju už zrušiť nemohol. Opäť, žiadam o odpustenie a teraz budem čakať na to, ako rozhodne klub. Posielam objatie,“ povedal Messi vo videu.

Rovnako v piatok sa na adresu fenomenálneho Argentínčana vyjadril aj kouč PSG Christophe Galtier, podľa ktorého hráč aj klub počkajú na koniec trestu a potom budú diskutovať o tom, ako bude vyzerať spolupráca v závere sezóny. Očakáva sa, že Messi po skončení ročníka opustí francúzsku metropolu, zmluvu má len do konca júna.

Na otázku, či so svetovým šampiónom z vlaňajších MS môže rátať po spomenutom treste, odpovedal: "Uvidíme, čo sa stane, keď sa Leo vráti. Zjavne prebehne debata s klubom aj Leom." Dĺžku trestu klub nepotvrdil, ale francúzske médiá informovali o dvoch týždňoch. PSG je aktuálne lídrom tabuľky francúzskej Ligue 1 o päť bodov pred hráčmi Marseille.

Lionel Messi prišiel do Paríža v roku 2021, keďže jeho dovtedajší klub FC Barcelona zo Španielska si nemohol dovoliť podpísať s ním zmluvu. V Katalánsku strávil Argentínčan viac ako dve dekády, no blaugranas boli v zlej finančnej situácii a predpisy La Ligy im nedovolili udržať si svoj ofenzívny klenot. Príchodom Messiho do PSG si vo francúzskom veľkoklube sľubovali úspešnú cestu za ziskom vytúženého titulu v Lige majstrov, no organizácia katarských majiteľov v dvoch sezónach po sebe vypadla v tejto súťaži už v osemfinále.

V súvislosti so spomenutým očakávaným odchodom Messiho po skončení tejto sezóny sa spomína jeho odchod do zámorskej MLS a klubu Inter Miami, v hre je údajne aj návrat do FC Barcelona či podpis lukratívneho kontraktu v Saudskej Arábii. Sedemnásobný víťaz Zlatej lopty za PSG strelil zatiaľ 31 gólov vo farbách klubu v 71 dueloch.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite