Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Záverečné preteky sezóny ovládla Shiffrinová, Vlhová skončila v celkovom poradí tretia

.sita .šport

Petra Vlhová v sezóne 2022/2023 dosiahla dve slalomové prvenstvá, prvé v januári v rakúskom Flachau a druhé v sobotu v Soldeu.

Záverečné preteky sezóny ovládla Shiffrinová, Vlhová skončila v celkovom poradí tretia SITA/AP Photo/Alessandro Trovati

američanka Mikaela Shiffrinová symbolicky ovládla záverečné tohtosezónne preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. V andorrskom Soldeu sa stala víťazkou obrovského slalomu žien a pripísala si už 88. triumf v tomto seriáli. Je to absolútny rekord a opäť sa o jeden krok priblížila k okrúhlej stovke. 

Dvadsaťosemročná americká reprezentantka v nedeľu predviedla najlepšie 1. kolo a aj keď v druhom dosiahla až pätnásty najlepší čas, v súčte jej to stačilo na prvenstvo. Iba o šesť stotín sekundy horšia bola Nórka Thea Louise Stjernesundová, ktorá sa na druhú priečku posunula z piatej po prvej jazde. Na pódium sa prebojovala aj Kanaďanka Valérie Grenierová, ktorá mala o 2 desatiny horší čas ako americká víťazka.

Slovenka Petra Vlhová vypadla v závere prvého kola a nebodovala, v hodnotení disciplíny ju napokon klasifikovali na 4. pozícii a v celkovom poradí SP na treťom mieste.

Svoju účasť seriálu Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní aj v sezóne 2023/2024 potvrdila po skončení aktuálneho ročníka, ktorý vyvrcholil v nedeľu v andorrskom stredisku Soldeu. „Nechystám sa končiť, takže sa vidíme v budúcej sezóne,“ povedala 27-ročná Liptáčka v prenose JOJ Šport.

Petra Vlhová v sezóne 2022/2023 dosiahla dve slalomové prvenstvá, prvé v januári v rakúskom Flachau a druhé v sobotu v Soldeu. „Najkrajšie v sezóne bolo víťazstvo vo Flachau. Moje výsledky dovtedy neboli také, aké som chcela. Prišlo tam víťazstvo a bolo to emotívne. Vyhrať vo Flachau je niečo úžasné, dosiahla som ho pred skvelými slovenskými fanúšikmi,“ pokračovala úradujúca olympijská šampiónka v slalome.

So sezónou sa Vlhová rozlúčila nedeľňajším vypadnutím v 1. kole obrovského slalomu. Priznala, že ju to prebolelo veľmi rýchlo. „Prebolelo ma to hneď po vypadnutí. Nič sa nedá robiť, taký je šport, bohužiaľ,“ komentovala a hneď doplnila: „Nerozmýšľam nad tým, že som celkovo tretia, ale nad tým, čo som mohla spraviť lepšie, aby som nevypadla.“

Uplynulú sezónu nehodnotí negatívne. „Hodnotím ju dobre. Nie najlepšie, ale dobre. Boli dni, ktoré neboli úplne ideálne, alebo boli aj dni, ktoré boli super. Táto sezóna bola také hore-dole. A výborné je, že so slalomovou časťou sezóny som sa rozlúčila viťúzstvom,“ hovorila pre JOJ Šport.

Asistent Vlhovej hlavného trénera Maura Piniho priznal, že záver sezóny si tím slovenskej reprezentantky predstavoval trochu inak ako vypadnutím v 1. kole obráku. „Záver sezóny sme si predstavovali trochu inak, ale Peťa vyhrala včera slalom, čo je výborné. Peťa potvrdila, ze je slalomová špička. Tá špička je však vyrovnaná, každé preteky su veľmi tesné,“ hovoril Matej Gemza. Prezradil tiež, že nedeľou sa pre tím Petry Vlhovej povinnosti nekončia, čaká ju totiž testovanie a voľno príde na rad pravdepodobne až v apríli.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite