Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vyhlásil osobnosti športu za rok 2022

.redakcia .šport

Za športové osobnosti roka vyhlasuje .týždeň Petru Vlhovú, Juraja Slafkovského, Vlada Weissa, Rogera Federera, Lionela Messiho, Kyliana Mbappého a fínskych hokejistov.

.týždeň vyhlásil osobnosti športu za rok 2022 ALAIN GROSCLAUDE/ZOOM/GETTY IMAGES 9. február 2022 Peking, Čína: Petra Vlhová na stupni víťazov v slalome žien na zimných olympijských hrách.

petra Vlhová

Fenomenálna lyžiarka začala rok 2022 olympijským zlatom z čínskeho Pekingu. Tieto životné preteky pre ňu pritom nezačali ideálne, v prvom kole slalomu skončila ôsma. Druhé kolo však zvládla dokonale a zaknihovala si životný úspech. Navyše vo svetovom pohári v zjazdovom lyžovaní získala ďalší malý glóbus. Petra Vlhová prebrala po Petrovi Saganovi pozíciu svetovej megastar a rovnako ako on to dokázala najmä vďaka rodine a skôr napriek pomoci štátu, než s jeho prispením.

juraj Slafkovský

Pred dvoma rokmi ho poznal málokto, dnes jeho meno pozná celý hokejový svet. Už dnes sa Slafkovskému podarilo to, čo nikomu z našej zlatej hokejovej generácie. Stal sa najlepším strelcom olympijského turnaja, na ktorom Slováci získali bronz, a neskôr aj draftovou jednotkou NHL a dnes je už súčasťou prvého tímu Montreal Canadiens. On i ďalší mladí Slováci v NHL tento rok ukazujú obnovujúci sa potenciál nášho hokeja.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite