Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vlhová sa so slalomovou časťou sezóny rozlúčila triumfom v Soldeu

.sita .šport

Dvadsaťsedemročná Liptáčka bola líderkou hodnotenia už po prvom kole, keď o 32 stotín viedla pred Chorvátkou Leonou Popovičovou.

Vlhová sa so slalomovou časťou sezóny rozlúčila triumfom v Soldeu SITA/AP Photo/Alessandro Trovati

slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa so slalomovou časťou sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní rozlúčila víťazstvom v sobotňajších pretekoch v andorrskom Soldeu. Dvadsaťsedemročná Liptáčka bola líderkou hodnotenia už po prvom kole, keď o 32 stotín viedla pred Chorvátkou Leonou Popovičovou. V druhej jazde síce Slovenka dosiahla až štvrtý najlepší čas, ale náskok pred chorvátskou súperkou zvýšila na 43 stotín výborným výkonom v prvom aj poslednom sektore. Pódium doplnila fenomenálna Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,86 s), ktorá bola po prvom kole štvrtá s mankom 59 stotín.

Ani víťazstvo a zisk sto bodov nestačil Vlhovej na to, aby sa v tohtosezónnom hodnotení disciplíny dostala na druhú priečku. Víťazkou a držiteľkou malého krištáľového glóbusu sa stala Shiffrinová o priepastných 290 bodov pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou. Slovenská lyžiarka za súperkou zo Švajčiarska zaostala o 25 bodov.

Petra Vlhová v tejto sezóne dosiahla druhý triumf, predtým zvíťazila aj v januári v slalome v rakúskom Flachau. V tomto ročníku má na svojom konte zatiaľ deväť pódiových umiestnení. V celej kariére už nazbierala 28 triumfov v SP, z toho 19 v slalome. Dovedna dosiahla 66 pódií, z nich 41 v slalome. V Soldeu si v sobotu pripísala premiérové víťazstvo.

Shiffrinová už je istou istý čas celkovou víťazkou SP, aktuálne vedie o 939 bodov pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou. Tretia je priebežne Vlhová, ktorú od líderky delí 981 bodov, no od druhej priečky iba 42 bodov. „Táto sezóna znamenala veľa práce a priniesla mnoho skvelých pretekov. Aj zásluhou môjho tímu sa mi však podarilo dosiahnuť tento obrovský úspech, ktorým zisk malého glóbusu za slalom nepochybne je,“ zhodnotila po sobote Shiffrinová do mikrofónu organizátorov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite